Sneško Belić, glavom i bradom

Trenutno se nalazimo na polovini decembra, u sred onog preispitivačkog meseca, kada se podsećamo i prisećamo svega što smo uradili u godini koju ćemo uskoro ispratiti.Dok odvajamo na jednu stranu dobre a na drugu loše stvari i događaje koje smo proživeli za  365 dana, nekako nam se uvek čini da je ipak moglo bolje, da nismo dali sve od sebe i da ključ uspeha sigurno leži u boljoj organizaciji.

Zapravo i jeste tako, ali tu je i činjenica da većina nas postaje svesna toga tek kada se nađe u ulozi roditelja.

Zato je dobro početi sa organizacijom vremena, stana, ormara, ostava, dečijih igračaka, nepotrebnih stvari i praznih tegli što pre. 😀 Dok u stranu odvajam suvišne stvari moje tročlane porodice  na red dolazi kartonska kutija od monitora. Nju već odavno planiram da pretvorim u pozornicu mini lutkarskog pozorišta, ali zbog nedostatka vremena (iliti loše organizacije) nikako ne stižem. Ne bih da je bacim a sa druge strane nemam ni mesta za stvari koje ko zna kada i da li ću koristiti. Ufffff, žao mi je da je ne iskoristim i tek tako bacim. Razmišljam šta bih mogla od nje da napravim, nešto što bi nam bilo trenutno od koristi a da nije pozornica mini lutkarskog pozorišta.

Bela je. Velika je. Mogla bi da bude preteča Sneška Belića ove zime dok nam ne padne sneg pa napravimo velikog, pravog u dvorištu. ❤ Puna entuzijazma, obustavljam odvajanje suvišnih stvari i krećem u izradu najpoznatijeg belog gospodina dok Tijana drema posle ručka. Munjevitom brzinom crtam na kutiji glavu i telo sneška. Kako ne bi izgledao kao obična  kartonska reklama u super marketu dolazim na ideju da mu dugmići budu zapravo rupe kroz koje ćemo ubacivati plastične loptice različitih boja. Tako ćemo moći da učimo boje i uvežbavamo omiljenu nam finu motoriku. 😀

DSC_0858

Stara fascikla u ulozi šešira, nekoliko kolaž papira u boji, kartonska kutija od monitora i Sneško Belić je tu, glavom i bradom u našoj dnevnoj sobi. Taman što je u celosti završen pridružuje mi se i Tijana posle popodnevne dremke. Oduševljeno zagleda novu figuru na sred sobe. Dok joj objašnjavam pravila naše nove igre sa lopticama uz pomoć Sneška shvatam da joj nisam spremila užinu i da je predsoblje puno stvari usred mog napola prekinutog posla. Divota. Zajedničkim snagama ljuštimo voće za užinu i otpočinjemo sa novom igrom. Tijana zadovoljno pogađa svaku boju i ubacuje loptice kroz otvore. Stvari na sred predsoblja i dalje tamo stoje, njih ću kasnije, verovatno ću ih noćas spakovati i izbaciti. Taman posle sudova, sterilizacije flašica, mašine za veš, čitanja mejlova i peglanja. Kraljica sam dobre organizacije oduvek, zauvek. 😀

Snapseed

Neka igre počnu!

Autor: NEVENA

Dobro došli na moj blog o roditeljstvu! Ja sam Nevena Đorđević, mama jedne Tijane. Pre dve godine sam stomatološku ordinaciju i posao stomatologa zamenila najlepšim i u isto vreme najzahtevnijim poslom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s