Mesec je u znaku Ribe

Danas gotovo da nema osobe koja nije čula za horoskop, jedan od oblika predvidjanja budućnosti. Iako nijedna naučna studija nije dala podršku tačnosti horoskopa on je do dan danas ostao popularan jer su se mnogima ostvarila predvidjanja horoskopa. Praksa pisanja horoskopa za dvanaest zodijačkih znakova nastala je početkom 20. veka kao medijska forma.

Horoskop je vrsta dijagrama koji se koristi u astrologiji. Sačinjen je od prikaza položaja Sunca, Meseca, planeta i zvezda u trenutku rođenja neke osobe. On se sastoji od velikog broja elemenata i njihovih povezanosti – astrološki elementi, astrološki znakovi, astrološke kuće, planete, planetarni aspekti. Nikada nisam previše verovala u horoskop ali ga nikada nisam potpuno nipodaštavala. Oduvek  mi je bilo zanimljivo da slušam o različitim karakternim osobinama koje prate svaki horoskopski znak. Brzo bih ih sve zaboravljala, osim konstatacije da sam ja jedan potpuno atipičan LAV.

Sećate li se reči velikog Duška Radovića, roditelji počnite da tučete decu čim počnu da liče na vas. Na moju veliku sreću Tijana još uvek nije počela da „liči“ na mene, ali svojim karakterom svakim danom sve više  podseća na njenog ujkicu. ♥ Jedne večeri iz čiste znatiželje sam pronašla i iščitala skoro sve o horoskopskom znaku koji počinje od druge polovine februara i traje do dvadesetog marta. Da, pogodili ste. Oni su rođeni u znaku RIBE.

Ribe se odlikuju empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom. Vladajuća planeta riba je Neptun koji upravlja snovima, psihom i kreativnošću. Zato su ribe intuitivne i poseduju umetničke talente. Kako je Neptun povezan sa muzikom ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života. Zanimanja koja pristaju ribama su arhitekta, veterinar, muzičar i dizajner. Duboko u ribama kuca srce nepopravljivog romantika. Odane, nežne i bezuslovno darežljive, ribe gaje duboke emocije. U vezi oni su slepo verni i zaljubljeni do ušiju.

Nežne ribe mogu biti najbolji prijatelji koji mogu postojati. U stvari, oni vrlo često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih potreba. Oni su privrženi, posvećeni, saosećajni, nijedan problem za njih nije prevelik. Bilo da iskrsne mali ili veliki problem u porodici ili među prijateljima, oni će dati sve od sebe da se to reši. Duboko intuitivne, ribe mogu da predosete da nešto nije u redu i pre nego što to izađe na videlo. Što se novca tiče, ribe mu obično ne pridaju nikakav značaj. One su više zaokupljene svojim snovima i ciljevima.

img_7572
Ribe 20. februar – 20. mart

 

Metode koje se koriste za interpretaciju horoskopa uopšteno se smatraju pseudo-naučnim. I pored toga ja sam ipak pronašla i povezala sve karakterne osobine ljudi koje poznajem rođene u horoskopskom znaku Ribe sa opisom i „definicijom“ istog. Kod Tijane prepoznajem kreativnost i muzikalnost.

Verujem da smo rođenjem svi dobili ram, a šta će se nalaziti na slici zavisi isključivo od nas samih. Najvažnije je da prepoznamo sopstvene potencijale, da ih negujemo i koristimo na najbolji mogući način. Samo u tom slučaju naše životno platno će postati pravo remek delo.♥ 

 

 

Autor: NEVENA

Dobro došli na moj blog o roditeljstvu! Ja sam Nevena Đorđević, mama jedne Tijane. Pre dve godine sam stomatološku ordinaciju i posao stomatologa zamenila najlepšim i u isto vreme najzahtevnijim poslom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s