Kreativno pakovanje poklona od reciklažnog materijala

Jedna stara kartonska kutija, običan papir, reklamni katalog (baš onaj iz poštanskog sandučeta) i olovka su vam potrebni za kreativno pakovanje poklona koje će svakoga ostaviti bez daha.

Kada razvijete svest o važnosti recikliranja stakla, kartona, papira i metala vaše svakodnevno odlaganje djubreta će dobiti novu dimenziju. Dok klasiram i odvajam karton od papira uvek mi se po glavi vrzma pitanje, šta bih moglo od ovoga da se napravi pre nego što mu zaista damo pravo na novi život. Pre nekoliko dana pod ruku mi je došla kutija od lopte za pilates, koju već nedeljama zaboravljamo da odnesemo na reciklažu. Baš uz pomoć te kutije napravila sam originalno i nesvakidašnje pakovanje rođendanskog poklona jednoj Devojčici.

MATERIJAL

  • stara kartonska kutija
  • papir
  • reklamni katalog
  • olovka ili drvene bojice
  • lepak
  • samolepljiva traka

 

1

Kartonsku kutiju uvite u bilo koji običan papir uz pomoć samolepljive trake. Ja sam se poslužila Tijaninim papirom za crtanje, ali to mogu biti i dva lista iz sredine obične sveske.

2

Od papira izrežite dva pravougaonika koji će se završavati trouglom na oba svoja kraja. Lepkom premažite oba trougla i spojite ih. Donji, slobodni deo pravougaonika zalepite na vrh kutije.

IMG_0684

3

Na sredini papirnog trougla možete zalepiti izrezani trouglić iz reklamnog kataloga ili ga nacrtati i obojiti drvenom bojicom. Ja sam izrezala tri trouglića u rozoj boji, dva za uši i jedan za macinu njuškicu.

4

Običnom olovkom joj nacrtajte brkove i oči. Ja sam se poslužila plastičnim kružićima koji imitiraju oči, a zaostavština su jedne prastare kornjače od filca.

 

5

Kutiju još možete ukrasiti paralelnim rebrastim šaricama, koje će vašu belu macu pretvoriti u neodoljivu tigrastu mačku. Tako će sasvim običan poklon nekoj čarobnoj Devojčici zauvek ostati u sećanju po najneobičnijoj tigrastoj mački koja ga je donela.

IMG_0690

 

 

Vreme izrade 15 minuta, cena 0 dinara, originalnost maksimalna, briga o prirodi i kultura recikliranja NEPROCENJIVA.

Autor: NEVENA

Dobro došli na moj blog o roditeljstvu! Ja sam Nevena Đorđević, mama jedne Tijane. Pre dve godine sam stomatološku ordinaciju i posao stomatologa zamenila najlepšim i u isto vreme najzahtevnijim poslom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s